26-05-08

wijncursussen bij Mmmmh!

wijnlessen bij Mmmmh! zijn speciaal gemaakt voor diegenen die zich beginnen te boeien of die er een vleugje over weten en die op een goede basis willen verder gaan.

Volledig flexibel, de cursussen zijn 'à la carte', d.w.z. geen cyclus. U kiest dus de sessie die u het meeste boeit en het beste past in uw tijdsschema en daarna gaat u verder in de richting die u het beste schikt. hebt u liever een technische aanpak of hebt u een kaart nodig om de wijnen te situeren, dan kiest u gewoon uit onze 2 kit: Starter's kit 1 staat voor 5 opeenvolgende cursussen met een ietwat theoretische aanpak (degustatiemethode, druivensoorten, combineren eten en wijn,...). Terwijl bij Starter's kit 2 meer geografisch georienteerd is (Frankrijk, Italie, Bourgogne, Nieuwe werled wijnlanden...).   

Volgende cursus gepland op woensdag 4 juni:

Hoe smaakt de wijn? Zoet, Zuur, Bitter??

In de wijnwereld spreekt men vaak over zuren, bitter, tannines, zoet… men kan eveneens in de smaakwaarnemingen de tastbare mondgevoelens toevoegen die door de aanwezigheid van tannines of alcohol worden veroorzaakt (Ja, ja er zijn er verschillende…) Deze les gaat dus over… de aardrijkskunde van de mond…, de proeftechniek, met een keuze van wijn die deze verscheidenheid van smaken verduidelijkt.  

 

   

17:45 Gepost door Patrick in Général | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |